Recepten
De heerlijkste gerechten
Braad de rollade aan in een braadpan.
Verhit 50 g boter in een steelpan en fruit hier één sjalot licht in aan. Voeg 25 g bloem toe en roer met
een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt. Roer 150 g kalfsfond erdoor en breng aan de kook.
Zet een koekenpan op hoog vuur en doe hier 1 potje groene peperkorrels (100 g) incl. vocht in. Als het vocht bijna is
verdampt dan afblussen met 25 ml cognac. Voeg dit toe aan het steelpannetje. Kook dit zachtjes in en
voeg dan 125 ml slagroom toe. Eventueel op smaak maken met zout.
Zet de pan op een laag vuur en gaar de rollade in 35-50 minuten (kerntemperatuur 54 °C). Laat
de rollade in aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Haal de kalfsoester / entrecote circa 1,5 uur van te voren uit de koelkast. Verhit de koekenpan op
hoog vuur. Voeg een ruime klont roomboter toe in de koekenpan. Bak de kalfsoester / entrecote op
middel hoog vuur per kant 4 á 5 minuten goudbruin. Laat het vlees nog 5 minuten rusten in
aluminiumfolie. Voeg desgewenst peper en zout toe na het bakken.
Bak de riblappen in ruim roomboter aan in een braadpan. Kruid beide zijdes met peper en zout.
Blus de riblappen af met water tot ze net aan onder staan. Laat dit geheel voor circa 2,5 uur op
laag vuur pruttelen. Voeg het laatste half uur kleine stukjes ontbijtkoek toe en laat dit oplossen in
het vocht. Hierdoor krijg je een dikkere jus om het vlees heen. Maak de jus evt. nog op smaak door middel van peper en/of zout
Haal de lappen circa 1,5 uur van te voren uit de koelkast. Verhit de koekenpan op hoog vuur.
Voeg een ruime klont roomboter toe in de koekenpan. Bak de lappen op middel hoog vuur per kant 3 á 4 minuten goudbruin. Laat de lappen nu nog 5 minuten op laag vuur in de pan garen. lappen nog 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Voeg desgewenst peper en zout toe na het bakken.
Zet een koekenpan op hoog vuur. Voeg een klein klontje roomboter toe. Bak de hamburger(ontdooit) voor circa 3 minuten per kant goud bruin. Laat de hamburger nog 5 minuten
op laag vuur na garen in de pan.
Zet een braadpan op hoog vuur. Voeg een klein klontje roomboter toe. Bak de poulet goud bruin. Voeg tijdens het bakken peper en zout toe aan het vlees. Blus het nu af met een scheut water. Zorg ervoor dat de poulet net niet onder water staat. Laat het geheel nu voor circa 1 a 1,5 uur rustig pruttelen op laag vuur met gesloten deksel. Voeg het laatste half uur een plakje ontbijtkoek in kleine stukjes toe. Ontbijtkoek zorgt voor een binding in de jus. Laat dit rustig mee pruttelen en af en toe roeren zodat de koek volledig oplost.
Warm maken in de vacuümzak
Breng een ruime pan met water aan de kook. Als het water kookt, het vuur laag zetten en de rollade in het vacuüm in het water leggen. Laat de rollade rustig warm worden voor circa 15/20minuten.
Warm maken zonder de vacuümzak
Zet een braadpan op laag vuur. Knip de vacuumzak open en voeg de inhoud in de braadpan. Laat het geheel rustig warm worden voor circa 25/30 minuten met gesloten deksel.
Let op; af een toe wel de rollade omdraaien.