Haal de kalfsoester uit de verpakking. Leg een snijplank op een vochtige doek zodat dit niet kan schuiven.
Leg nu de kalfsoester op de snijplank. Neem een scherp mes. Snij nu voorzichtig in de zijkant van de kalfsoester een opening van circa 2 cm.
Werk voorzichtig al snijdend met het mes door het midden van de kalfsoester (probeer de kalfsoester niet ‘’open’’ te snijden). Draai af en toe het mes om aan beide kanten aan de binnenzijde een opening te creëren.
Vul nu de kalfsoester met roomkaas (dit kan met een lepel maar is ook mogelijk met een spuitzak, of een boterhamzakje waar je het puntje vanaf knipt). Wikkel de plakken spek om de kalfsoester. Zorg ervoor dat de opening van de roomkaas goed afgedekt is.
Snij de ui en knoflook heel fijn. Snij de champignons in plakken. Bak de ui, knoflook en champignons goudbruin aan in roomboter, blus dit af met de kookroom. Breng het op smaak met peper en zout. Laat de saus zachtjes door pruttelen tot gewenste dikte.
Bak de kalfsoester in ruim roomboter op hoog vuur aan. Bak de kalfsoester op middel hoog vuur per kant 4 á 5 minuten goudbruin. Laat de kalfsoester nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Voeg desgewenst peper en zout toe na het bakken.