In Harskamp hebben we een wijngaard van zo’n 2 hectare. Hier verbouwen we 5 soorten druiven. Vier witte druiven: Johannitter, Riesel, Cabernet Cortis en Solaris. En een rode druif: Cabernet Noir. Het zijn Duitse en Zwitserse rassen die het goed doen op de Veluwse grond en in ons klimaat.
Onze Celtic Fields wijnen staan op de kaart bij steeds meer restaurants die zich willen onderscheiden. De wijnen passen ook uitstekend bij onze kalfsvlees- en rundvleesproducten.
Deze taankleurige rode wijn heeft duidelijk wat te bieden. De neus is een mix tussen leer, tabak en prachtig zwart fruit. Door de rijpe tannines en het ontwikkeld karakter is dit bij uitstek de wijn voor bij een stevige gerechten.
Deze citroen gele wijn is een mooi voorbeeld van een voorjaars wijn. Door een perfecte balans tussen aroma’s van abrikoos, perzik en prachtige zuren is deze wijn de perfecte begeleider voor vleesgerechten.
Deze wijn is een prachtig mousserend aperitief mede door het samenspel tussen het primair groen fruit zoals appel en groene paprika en de autolyse aroma zoals versgebakken brioche. Door het samenspel in aroma’s zowel primair als secundair is deze wijn een prachtige begeleider bij de amuses.
In de 14e en 15e eeuw was de wijnbouw in Nederland op zijn hoogtepunt. En toen het klimaat na 1540 kouder werd, verdween de wijnbouw meer en meer. rond 1800 verdwenen de laatste wijngaarden uit Nederland toen Napoleon fikse accijnzen ging heffen op niet-Franse wijnen. Maar het tij is gekeerd. Nederlandse wijnen zijn weer sterk in opkomst, net als de kwaliteit van de wijnen.
Daarom maakten wij 20 jaar geleden al de omslag naar diervriendelijk en kwalitatief rosé kalfsvlees. Goede grond is de bron van ons kalfsvlees. Dat begint bij de boer waar het kalf vandaan komt, het voedzame gras dat het dier eet en het vrije leven op de boerderij. Van goede grond betekent ook dat we een gezond productieproces nastreven, wat geheel in eigen beheer plaatsvindt.
Nieuwsgierig naar onze wijngaard? We geven regelmatig rondleidingen aan groepen. Je kunt daarbij kiezen voor een wijnproeverij in onze eigen, sfeervolle wijnkelder.
Daarom maakten wij 20 jaar geleden al de omslag naar diervriendelijk en kwalitatief rosé kalfsvlees. Goede grond is de bron van ons kalfsvlees. Dat begint bij de boer waar het kalf vandaan komt, het voedzame gras dat het dier eet en het vrije leven op de boerderij. Van goede grond betekent ook dat we een gezond productieproces nastreven, wat geheel in eigen beheer plaatsvindt.
Voor de horeca
Over ons
Schrijf je in op onze nieuwsbrief