Als echte pioniers maakten we in 2006 de omslag naar diervriendelijk en kwalitatief rosé kalfsvlees. We boeren kleinschalig, met focus op dierenwelzijn en natuur en minder op productie. Wat dat oplevert? Tevreden dieren, biodiversiteit en het lekkerste weidevlees en biologische vlees voor horeca en consument.
Goede grond is de bron van ons kalfsvlees. De grond waarop onze kalveren dagelijks lopen: onze eigen weides en de gronden van Natuurmonumenten, Geldersch landschap en de Hoge Veluwe. De grond waarop we de gewassen verbouwen die we weer verwerken in het biologische voer van onze kalveren. Het is ook de grond waarop we de mest van onze kalveren terugbrengen. Cirkel rond! Ontdek ook onze kwaliteitswijnen op Veluwse grond.
Als afnemer krijg je 100% zekerheid over de oorsprong van het vlees. Elk dier is geboren in Nederland. Kalfjes halen we zelf op bij de melkveehouder. Ze kunnen immers niet alle kalveren houden voor de melkproductie. Veel van onze kalveren zijn dan ook stiertjes. Samen zorgen we ervoor dat ons kalfsvlees en rundvlees van de hoge kwaliteit is.
De kalveren zijn bij ons in de best mogelijke handen. ’s Winters hebben ze veel ruimte en vrijheid in onze vrijloop potstallen met droge en zachte stro op de vloer. ’s Zomers grazen ze op onze weides en de gronden van de Natuurmonumenten en de Hoge Veluwe. Ze smullen van de biologische voeding.
Dierenwelzijn voorop! We kijken goed naar de natuurlijke behoeften van het dier. De eerste weken van hun leven krijgen de kalveren de melk van eigen moeder. Daarna gaan ze over op ruwvoer, samengesteld uit biologische ingrediënten die we deels zelf verbouwen, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en alleen met echte mest uit onze eigen stal.
Grond is de bron van ons kalfsvlees. En onmisbaar voor ál ons voedsel. We willen de aarde daarom niet uitputten, maar herstellen. Mét natuurlijke grondverbetering en biodiversiteit, zónder kunstmest en pesticiden. Zo krijgen we een vruchtbare grond waar voedingsrijke gewassen groeien. Die weer verwerken we in het voer. En met de mest van onze kalveren voeden we het land. Cirkel rond!
De kalveren hebben bij ons een goed leven. Dat proef én zie je. Ons kalfsvlees is mooi rosé van kleur, heeft een gemarmerde structuur en is heerlijk mals. Onze slagers bereiden de beste ambachtelijke producten voor de Nederlandse horeca en consumenten. We bezorgen ze vers op locatie.
Ons kalfsvlees is rosé van kleur. Dat komt omdat de kalveren voornamelijk gras en ruwvoer eten. Door dat de kalveren bij ons ca. 11 maanden oud worden, krijgt het een fijn-gemarmerde structuur, is het heerlijk mals en hoog op smaak. Je proeft en ziet het goede leven van onze kalveren.
Daarom maakten wij 20 jaar geleden al de omslag naar diervriendelijk en kwalitatief rosé kalfsvlees. Goede grond is de bron van ons kalfsvlees. Dat begint bij de boer waar het kalf vandaan komt, het voedzame gras dat het dier eet en het vrije leven op de boerderij. Van goede grond betekent ook dat we een gezond productieproces nastreven, wat geheel in eigen beheer plaatsvindt.
Onze vleesproducten prikkelen de creativiteit in de keuken. Wil je thuis aan de slag met ons vlees?
Onze topkok verzamelt voor jou de smakelijkste gerechten. Met hun tips maak je de heerlijkste gerechten gewoon thuis.
Daarom maakten wij 20 jaar geleden al de omslag naar diervriendelijk en kwalitatief rosé kalfsvlees. Goede grond is de bron van ons kalfsvlees. Dat begint bij de boer waar het kalf vandaan komt, het voedzame gras dat het dier eet en het vrije leven op de boerderij. Van goede grond betekent ook dat we een gezond productieproces nastreven, wat geheel in eigen beheer plaatsvindt.
Voor de horeca
Over ons
Schrijf je in op onze nieuwsbrief