Historie

Geschiedenis van Farm Fields

Ons bedrijf was van oorsprong een typisch Veluwse boerderij, een gemengd bedrijf met varkens, kippen en koeien en is eind negentiende eeuw gebouwd. 

Ons bedrijf is gelegen in Wekerom, vlakbij de Celtic Fields. In de ijzertijd is dit innovatieve akkerbouwsysteem door boeren bedacht. Celtic fields zijn kleine vierkante velden (ongeveer 40 x 40 meter) met een wal er omheen tegen de zandverstuiving. Boeren bebouwden deze akkers en lieten er hun vee grazen.

Een overblijfsel is bewaard gebleven en ligt op een steenworp afstand van onze boerderij. De beherende natuurorganisatie is Stichting Gelders Landschap. Wij werken nauw met deze stichting samen om dit cultureel landschap in stand te houden. We bemesten de schrale grond en verwerken de gewassen in het voer van onze kalveren.

Zo is de cirkel weer rond en dragen wij bij aan de instandhouding en ontwikkeling van natuur en cultuur in onze directe omgeving.  Overigens verwerken we ook gewassen van gebieden van Natuurmonumenten en De Hoge Veluwe tot veevoer voor onze kalveren.

De naam Farm Fields is dan ook een afgeleide van Celtic Fields.

Meer informatie

  • Meer lezen over de Celtic Fields? Kijk hier!