Farm Fields

Mogen we je even kennis laten maken met ons verhaal?

In het prachtige dorp Wekerom op de Veluwe vind je onze boerderij

De kalveren krijgen de eerste tien weken van hun leven melk. Daarna krijgen ze een rantsoen van natuurlijke voeding zoals mais, grassen, erwten etc. (uiteraard geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest). Daardoor wordt het vlees mooi rosé van kleur, en krijgt het een fijn gemarmerde structuur en is het heerlijk mals. De kalveren blijven bij ons tot ze ca. 10-11 maanden oud zijn.

 

Ons bedrijf aan de Matendijk 1 in Wekerom
Onze kalveren lopen zoveel mogelijk buiten

Onze dieren krijgen de ruimte

De kalveren lopen dagelijks buiten. Zo hebben ze meer vrijheid. Als ze binnen staan hebben ze ook meer ruimte in onze potstal. Bij een potstal moet u denken aan een groot bed van stro waarop onze kalveren kunnen liggen. Ruimte zorgt voor minder competitie, meer beweging en betere been- en klauwgezondheid. Duurzaamheid, milieu en dierenwelzijn staan voorop: geneesmiddelen zijn hier niet of nauwelijks nodig.

Eigen slagerij

In onze eigen slagerij is het rijpingsproces één van de belangrijkste factoren voor het smaakvolle biologische vlees. Uitbenen, uitsnijden, verdelen, portioneren, het gebeurt allemaal in onze eigen slagerij. Uiteraard is onze slagerij energiebewust door het gebruik van warmtewisselaars en zonnepanelen.

Slagerij van Ecofields