Recept: Stroganoff met rundergoulash blokjes

stogranoff

Ingrediënten: 

500 gram runder goulash vlees
250 gram spekreepjes
3 grote paprika’s (drie kleuren)
2 grote uien
Half bakje champignons
2 blikjes tomatenpuree
2 tenen knoflook
1 pakje kookroom
50 ml Wodka
1 bouillon blokje rund
1 Liter water
50 gram bloem
Roomboter

Bereidingswijze:

Grote kom nemen, meng hier het vlees met de bloem door elkaar heen. Zet een koekenpan op met een klont roomboter. Bak het vlees goudbruin aan en bestrooi met peper en zout.  Snij de paprika en ui in grove blokjes. Snij de knoflook heel fijn

Doe het vlees in een braad pan, bak vervolgens de spekjes in de zelfde koekenpan waar het vlees in zat. Als de spekjes goudbruin zijn de ui, knoflook en paprika toevoegen. Kort meebakken. Voeg nu de tomatenpuree toe. Roer dit goed door elkaar. Blus het geheel af met de wodka en steek dit voorzichtig aan met een aansteker(voorkeur lange aansteker of lange lucifer). Als het vuur gedoofd is weer doorroeren en afblussen met het water. Voeg dit samen met het vlees in de braadpan. Snij de champignons in plakjes en voeg dit toe.(ongebakken)

Laat dit rustig pruttelen voor circa 2,5 uur. Voeg daarna de room toe en laat dit mee pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout.

Eet smakelijk!