Recept: Stamppot chili met kalfsgehakt

Ingrediënten: (voor 8 personen)
- 1600 gram aardappelen
- 1 kg bruine bonen
- 500 gram paprika mix
- 200 gram uien
- 800 gram kalfsgehakt
- 5 gram Mexicaanse kruiden
- 10 gram knoflook
- 150 gram salsa
- 80 gram tortilla chips
- 100 gram tomatenpuree
- 40 ml olijfolie
- 1 ml tabasco
- 2 gram nootmuskaat
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Zet de aardappelen op in koud water en wat zout en kook deze gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm de olie in een wok of pan. Bak vervolgens het gehakt bruin en los.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze een minuut of 2 mee. Voeg als laatste de paprika, Mexicaanse kruiden en wat tabasco toe.
- Bak deze ook een minuut of 2 mee en roer daarna de tomatenpuree erdoor. Laat het mengsel nog even doorgaren.
- Giet de aardappelen af en stamp hier een puree van. Breng op smaak met peper, zout en wat
nootmuskaat. - Meng hier de chili doorheen. Proef de stamppot en breng op smaak. Serveer met salsa en tortilla chips.