Recept: Kalfsworst met gebakken aardappels

kalfsworst

Ingrediënten: (voor 8 personen)

  • 2000 gram aardappelschijfjes
  • 800 gram kalfsworst
  • 1600 gram rauwkost
  • 60 gram boter
  • 200 ml mayonaise
  • 80 ml dressing
  • 30 ml olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

1. Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit 2/3e van de boter. Zet nog een koekenpan op en doe hier de rest van de boter in.

2. Giet vervolgens ook de olie in de pan met de meeste boter. Hier worden de aardappelschijfjes in gebakken.

3. Bak wanneer de boter bruin begint te worden de aardappelen. Begin hier op tijd mee, dit duurt wel even.

4. Bak ook de kalfsworsten bruin en zet de pan vervolgens op laag vuur.

5. Schud de aardappelen regelmatig om.

6. Meng de dressing door de salade en portioneer deze in schaaltjes.

7. Serveer uit wanneer de aardappelen krokant en bruin zijn en de kalfsworsten gaar.

8. Lekker met wat mayonaise!

Eet smakelijk!