Recept: Carpaccio-rollade van bavette

Ingrediënten:
- 1 bavette
- 3 eetlepels pijnboompitjes
- 4 eetlepels groene pesto
- paar handen vol verse spinazie
- 100 gram oude kaas, in snippers of geraspt
- 40 gram boter om in te bakken
- zout en peper
Bereidingswijze:
1. Haal de bavette uit de verpakking, leg op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Maak de bavette schoon door de vliesjes eraf te snijden.
3. Snijd de bavette met een dun, scherp mes over de hele lengte bijna door zodat je ze kunt openvouwen.
4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan zonder boter of olie goudbruin.
5. Bestrooi het vlees met zout en peper. Besmeer de lap vlees met de groene pesto. Verdeel hierover de spinazie, pijnboompitten en oude kaas.
6. Rol de lap bavette op tot een mooie rol. Knoop de rol met het keukentouw vast zodat de rol in model blijft.
7. Verwarm boter in een grote koekenpan. Braad de gevulde bavette hierin rondom kort aan zodat het vlees rondom is dichtgeschroeid.
8. Leg de carpaccio-rollade hierna in een grote ovenschaal of braadslee in de over.
Gebruik een kerntemperatuurmeter, met een kerntemperatuur van 50 graden is de bavette medium-rare (ca 25 minuten), 54 graden is medium.